Advanced Statistics

Elemezze a komplex összefüggéseket pontosabban egyváltozós és többváltozós analízissel!

Tegye elemzéseit pontosabbá és vonjon le megbízhatóbb következtetéseket komplex összefüggéseket leíró adathalmazokból. Az SPSS Advanced Statistics az SPSS Statistics egyik modulja, ami kifinomult egyváltozós és többváltozós elemzési technikákat biztosít, melyek többek között a különböző iparágakban hatékonyan használhatóak:

 • Egészségügyi kutatások: a betegek életbemaradási arányának elemzése
 • Feldolgozóipar: Gyártási folyamat kialakítása
 • Gyógyszeripar: Teszteredmények riportolása
 • Piackutatás: Várható termékkereslet meghatározása

Az SPSS Advanced Statistics a következő eljárásokat tartalmazza: 

 • Általános lináris modell / General linear model (GLM): Nagyobb rugalmasságot biztosít a különböző változók közti összefüggések feltárásában és a független változók beállításában. Kategorikus és folytonos változók egyszerre is használhatók.
 • Hierarchikus lineáris modell / Hierarchical linear model (HLM): Kiterjeszti az általános lineáris modellben használt modelleket, így olyan adatokat elemezhet, melyek a korrelációt és a nem konstans variabilitást kimutatják. Pontosabb modellek létrehozását teszi lehetővé, amikor beágyazott struktúrájú adatokkal dolgozik a rendszer és átlagot, varianciát és kovarianciát képez.
   
 • Általánosított lineáris modell / Generalized linear models (GENLIN):
  GENLIN tartalmazza nemcsak az olyan széleskörűen használt modelleket, mint a lineáris regresszió normális eloszlású válaszok esetén, logisztikus modellek bináris adatokhoz, hanem számos hasznos statisztikai modellt.

 • Általánosított becslő egyenletek / Generalized estimating equations (GEE): A GEE lehetővé teszi a korreláló adatok és klaszteradatok használatát az általánosított lineáris modellekben.

Ha szeretne többet megtudni az SPSS Advanced Statistics modulról

Havi rendszerességgel megrendezésre kerülő ingyenes szemináriumainkon megismerkedhet az SPSS Statistics programcsomag használatával, valamint szakértőnk segít Önnek meghatározni, hogy mely modulokra lehet szüksége munkája során. A részvételhez csupán egy regisztrációra van szükség.