Complex Samles

Nyerjen mintáiból pontos eredményeket!

Elemez kérdőíves vagy piackutatásból származó adatokat, egészségügyi vagy kormányzati adatbázisokat? Használja az adatbázisból való mintavételi technikát vagy inkább nyilvános adatbázisokból vett mintákkal dolgozik? Biztos benne, hogy azok a statisztikai módszereket, amiket a minták elemzésére használ pontos eredményt nyújtanak?

Ha olyan komplex mintavétellel dolgozik, mint a rétegzett, klasszteres vagy többszintű mintavétel, speciális statisztikákra van szüksége a mintából való kalkulációk és az ezzel járó standard hibák kezelésére.

Az SPSS Complex Samples egy speciális tervezőeszköz és statisztika, ami elengedhetetlen , ha minta adatbázissal dolgozik. Így a minta kutatásba való bevonásával statisztikailag valós következtetések vonhatók le a populációról. Pontosabban dolgozhat numerikus és kategorikus eredményekkel az elemző és előrejelző algoritmus segítségével. A modul hasznos segítséget jelent piackutatók, közvélemény-kutatók, szociológusok számára.

Egyszerű és hatékony használat

Az SPSS Complex Samples alkalmazásánál használja a varázslót, ami számtalan olyan faktort ajánl, amit a tervezés elkezdésekor figyelembe kell vennie. Ha saját mintát készít, használja a Sampling Wizard-ot a táblázat definiálásához és a minta felépítéséhez. Ha olyan nyilvános adatbázisokat használ, melyekből már vettek mintákat, használja az Analysis Plan Wizard funkciót a minta létrehozására vonatkozó specifikációk beállítására és a standard hibák becslésére. Ha meghatározta a mintát és a standard hibákat, elkészítheti a terveket, elemezheti az adatokat és létrehozhatja a szükséges eredményeket (lásd lenti folyamat ábra).

Az SPSS Complex Samples a következő mintavételi eljárásokat tartalmazza:

  • Rétegzett mintavétel
  • Klaszteres mintavétel
  • Többlépcsős mintavétel

Ha szeretne többet megtudni az  SPSS Complex Samlpes modulról

Havi rendszerességgel megrendezésre kerülő ingyenes szemináriumainkon megismerkedhet az SPSS Statistics programcsomag használatával, valamint szakértőnk segít Önnek meghatározni, hogy mely modulokra lehet szüksége munkája során. A részvételhez csupán egy regisztrációra van szükség.