Custom Tables

Az SPSS Custom Tables segítségével könnyen felkészülhet a következő prezentációra!

Az SPSS Custom Tables (korábbi nevén SPSS Tables) megkönnyíti a statisztikai elemzések eredményének értelmezését és kommunikálását. Ugyanakkor a Custom Tables nem csak egyszerű riportalkalmazás, hanem átfogó elemzési lehetőségeket nyújtó eszköz. A következő lehetőségeket kínálja:

  • Középértékek és arányok összehasonlítása: Demográfiai csoportok, fogyasztói szegmensek, időszakok vagy más kategorikus változók esetén.
  • Összefoglaló statisztikák kiválasztása: A kategorikus változók egyszerű összeszámlálástól kezdve a szóródás mértékének megállapításáig. Kategorikus változók is jellemezhetők bármilyen összefoglaló statisztikával..
  • Három szignifikancia teszt közötti választási lehetőség: Függetlenség tesztelése Chi-négyzettel, csoportközépértékek összehasonlítása (T-teszt) vagy csoportarányok összehasonlítása (Z-teszt).

A táblázat előnézeti lehetőség felgyorsítja a többszöri próbálgatással előállítható táblázatok elkészítését. A komplex táblázatkészítési lehetőségek segítségével az elemzésekben kevésbé járatos, csak a végeredményekben érdekelt felhasználók számára is jól értelmezhető táblázatokat készíthetünk. A következő táblázatkésztési lehetőségeket tartalmazza az SPSS Custom Tables:

  • Táblázatok létrehozása a változók egyszerű drag and drop technikával való behúzásával a táblázat előnézeti képbe.
  • A táblázatok előnézeti lehetősége biztosítja a szükséges változtatások gyors elvégzését
  • A kategória menedzsment alkalmazással többek között meghatározott kategóriák kivehetők a táblázatból, a hiányzó értékek jelezhetők, a részösszegek kiírhatók.
  • Az ismétlődő riportok automatizálhatók
  • A táblázatok Microsoft Word-be vagy Excel-be exportálhatók.

Mélyelemzés SPSS Custom Tables modullal

A riportkészítésén túl az SPSS Custom Tables egy analitikus eszköz is. Így olyan információkkal egészíthetők ki a riportok, melyek segítik a felhasználót a megalapozottabb döntéshozatalban.

Ha szeretne többet megtudni az  SPSS Custom Tables modulról

Havi rendszerességgel megrendezésre kerülő ingyenes szemináriumainkon megismerkedhet az SPSS Statistics programcsomag használatával, valamint szakértőnk segít Önnek meghatározni, hogy mely modulokra lehet szüksége munkája során. A részvételhez csupán egy regisztrációra van szükség.