Stressz menedzsment

Az üzleti célkitűzések eléréséhez mára elengedhetetlenné vált, hogy a munkavállalók képesek legyenek a folyamatosan változó körülményekből adódó stressz-helyzetek eredményes kezelésére. K+F tevékenységünk keretében erre a problémára kerestük a megoldást és hoztuk létre szervezeti mentálhigiénés tanácsadói szolgáltatás csomagunkat.

A teljes körű életmód felmérés során a munkavállalók pszichológiai profilja és az egyes munkakörökkel, illetve egyéb élethelyzetbeli tevékenységekkel együtt járó, mérhető stressz reakciók közötti kapcsolatot vizsgáljuk. A munkatársak pszichológiai immunrendszerének fejlettségét, vagyis azt, hogy milyen képességekkel rendelkeznek a stresszel való megküzdés során egy nemzetközi sztenderden alapuló személyiség teszt segítségével elemezzük, míg a fiziológiás reakciók egy apró mérőműszer 72 órán át tartó viselésével kerülnek rögzítésre.

A szervezeti mentálhigiénés tanácsadói szolgáltatás csomaggal járó előnyök:

  • Ÿ Az eredmények alapján azonosíthatók és optimalizálhatók a legkritikusabb munkafolyamatok, tevékenységek, így elősegítő a munkavállalói produktivitás növelése.
  • Ÿ Az életmód felméréssel növelhető a munkavállalók jólléti (well-being) érzete és motiváltsága, mindez pedig hozzájárul a munkáltatói branding, illetve a munkatársak vállalat iránti lojalitásának erősítéséhez.
  • Ÿ Az életmód felmérés prevenciós célok megvalósulását is elősegíti, általa csökkenthetőek a munkavállalók egészségügyi kezeléseivel járó veszteségek.
  • Ÿ A személyiségprofil, a stressz-kezelés és az egyéni teljesítmény összefüggései alapján a jövőre nézve nagy biztonsággal jósolható meg egy új munkatárs beválása.
  • Ÿ Az eredmények alapján a meglévő munkatársak számára precízen meghatározott képzési-fejlesztési terv készíthető.

 

mszer           riportok