Piackutatás

Az IBM SPSS termékek kutatási megoldások és szolgáltatások széles tárházát nyújtják a piackutatás magas színvonalának, valamint legújabb trendjeinek megfelelően. Piackutatók már több mint 35 éve iparági sztenderdként használják megoldásainkat.

Természetes számunkra, hogy a különböző kvantitatív kutatási területek - akadémiai szektor, fogyasztói piac illetve a termékfejlesztés - különböző megoldásokat igényelnek. Ennek megfelelően a termékkínálatban rengeteg különböző opció és szolgáltatás található az egyes területek igényeinek megfelelően. Termékeink segíthetnek mind az adatfelvételben, mind pedig az alap-, vagy magasabb szintű adatelemzésben.

Milyen területek kínálnak hatékony megoldást az IBM SPSS termékek?

Kérdőívek hatékonyabb elemzése

Az IBM SPSS Statistics segítségével lehetővé válik kérdőíveinek gyors és pontos kiértékelése, a szignifikáns összefüggések meghatározása, előrejelzések készítése és az optimális célcsoport meghatározása is direkt marketing kampányokhoz. A kiterjedt statisztikai elemzési lehetőségeken túl, a kapott eredményeket látványos formában prezentálhatja is. Az SPSS Statistics egyesíti a táblázatkezelők egyszerűségét az adatbázis-kezelők hatékonyságával, így nagy méretű adathalmazok hatékony elemzésre is lehetőség nyílik, valamint elemzéseit különböző adatbázisokon újra és újra le is futtathatja.

Lekérdezések hatékonyságának növelése

Rendszeresen végzendő kérdőíves kutatásokhoz kiváló megoldás az IBM SPSS Data Collection termékcsalád. Segítségével nemcsak a kérdőív szerkesztést, az adatgyűjtést és lekérdezést gyorsíthatja meg, de sokrétű funkcióival az egész elemzési folyamatot is automatizálhatja. Az SPSS Data Collection megkönnyíti az adatgyűjtési folyamatot: végezhet felméréseket online, papíralapú kérdőíveit szkenneléssel beolvashatja, illetve interjúzási folyamatát is digitalizálhatja.

Kutatásai eredmények egyszerű és gyors prezentálása

Az IBM SPSS Reports for Surveys alkalmazásával adatbázisából villámgyorsan néhány kattintással prezentációkész táblázatokat, riportokat készíthet. A szoftver az SPSS Data Collection termékcsalád önállóan is használható tagja, mellyel akár saját arculatra szabott és könnyen értelmezhető kimutatásokat készíthet adataiból, melyeket azonnal Office alkalmazásokba vagy HTML formátumba is exportálhat.