IBM SPSS Text Analytics

Az SPSS Text Analytics lehetővé teszi fontos összefüggések, vélemények és kapcsolatok feltárását, és ezek olyan strukturált formátumba hozását, mely a prediktív modellezés alapját képezheti. Az SPSS Text Analytics az SPSS piacvezető adatbányászati alkalmazásának - a Modelernek - kiegészítő modulja, mely az IBM SPSS Modeler Premium kiadásában érhető el.

Az SPSS Text Analytics haladó nyelvészeti és NLP (Natural Language Processing) technológiát alkalmaz a különböző szöveges állományok gyors feldolgozására, valamint az ezekből történő összefüggések kigyűjtésére. Segítségével strukturálatlan adatok széles köre válik elérhetővé és feldolgozhatóvá, például:

  • Microsoft Office fájlok
  • Call center feljegyzések
  • Felmérésekben adott szöveges válaszok
  • Vevői e-mailek
  • RSS feed, online tartalmak

Az összefüggések kinyerése után adatbányászati technikák alkalmazhatók. A kinyert információk strukturált adatokkal kombinálhatók, és prediktív modellekben alkalmazhatók. Ezáltal jelentősen javítható a prediktív adatmodellek pontossága és eredménye.

Az SPSS Text Analytics úgynevezett text link analysis-t (TLA) alkalmaz az olyan összefüggések feltárására, mint vélemények, attitűd és preferenciák. Ezen adatok kinyerésével teljesebb kép kapható például a vevőkről, és pontosabb modellek építése válik lehetővé. Segít megérteni a vevőinek, alkalmazottainak, üzleti partnereinek véleményét, attitűdjét és preferenciáját.

Az SPSS Text Analytics olyan grafikus felülettel rendelkezik, mely elemzők és üzleti felhasználók által is könnyen kezelhető, nyelvész segítsége nélkül is. A szöveges adatok közvetlenül hozzáférhetők, a döntéshozók és más alkalmazások által felhasználhatók.

Az SPSS Text Analytics beépített szótárakat tartalmaz a szövegek kivonatolására. A Resource Editor segítségével ezek a téma specifikus szótárak testre szabhatók. Ezek az egyszerűen kezelhető források a kivonatolt szöveg kezelésére szolgálnak, és lehetővé teszik a fontos összefüggések és kapcsolatok gyors feltárását.

Szeretne többet tudni? Kérdése van? Keressen minket azonnali kapcsolatfelvételt biztosító űrlapunkon, és mi 1 munkanapon belül válaszolunk! Kattintson ide és kérdezzen!